Ελληνικά English
Κατηγορίες
Εταιρικά Νέα Περισσότερα


 

EN TAXEI

Ο ιστότοπός μας περιέχει πλήρη ενημέρωση για τις τεχνολογίες μας, ωστόσο σε αυτή την ενότητα θα δείτε μια πολύ σύντομη περιγραφή όσων προσφέρουμε:

Πρωτοπόρα πρόσθετα-τεχνολογίες καυσίμων, χωρίς επιβλαβή μέταλλα (αμέταλλα=τα μοναδικά χωρίς την χρήση επιβλαβών μετάλλων, δηλ.σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Χάρτη Καυσίμων), που αναβαθμίζουν άμεσα το καύσιμο (με προσθήκη στις δεξαμενές καυσίμων σε αναλογία 1:1000) προσφέροντας εξοικονόμηση κατά μ.ο. 5% και εώς 7%, μεγάλες μειώσεις ρύπων και εκπομπών (10-45%), μείωση καπνού, γενικότερη βελτίωση λειτουργίας του κινητήρα, μείωση θορύβου, αυξημένη καθαρότητα κινητήρα, αυξημένο χρόνο ζωής κ.α.

Οι τεχνολογίες-πρόσθετα προορίζονται για Diesel, Βενζίνη, Βαρέα Καύσιμα και Ναυτιλιακά Καύσιμα. Οι τεχνολογίες είναι μοναδικές και πρωτοπόρες σε παγκόσμιο επίπεδο διότι ακριβώς δεν βασίζονται σε μέταλλα, όπως άλλα πρόσθετα, δηλαδή "δουλεύουν" με έναν καθαρό τρόπο.

Είναι αποτέλεσμα έρευνας 40 ετών (και σε συνεργασία με εταιρείες όπως η Daimler) και εφαρμόζονται ήδη από τη δεκαετία του '90 στις αρχικές τους εκδόσεις, και με συνεχώς αυξανόμενη διάδοση, με πολύ μεγάλη επιτυχία (π.χ. από Αστικές Συγκοινωνίες, Οργανισμούς και Εταιρείες που διαθέτουν στόλους οχημάτων, από Εταιρείες Πετρελαιοειδών, Δήμους κ.α.), σε παγκόσμια κλίμακα. Τις τεχνολογίες εμπιστεύονται για παράδειγμα πελάτες υψηλού προφίλ όπως οι Αστικές Συγκοινωνίες/Δήμοι του Λονδίνου και πολλών άλλων πόλεων, εταιρείες Πετρελαιοειδών, στόλοι οχημάτων κ.α.

Παράλληλα συνδυάζονται χωρίς κανένα πρόβλημα με άλλα πρόσθετα/βελτιωτικά.Δεν απαιτείται καμμία ανάμειξη.Δεν απαιτείται καμμία άλλη πράξη εκτός της έγχυσης 1 λίτρου ανά 1000 λίτρα καυσίμου στην δεξαμενή καυσίμων.

Δεν αλλάζουν οι φυσικές ιδιότητες τους καυσίμου διότι το ίδιο το πρόσθετο δεν περιέχει ξένες ουσίες παρά μόνο υδρογονάνθρακες.

Αν, κατά λάθος, γίνει προσθήκη άλλης ποσότητας δεν δημιουργείται κανένα απολύτως ζήτημα για τον κινητήρα.

Οι τεχνολογίες καλύπτονται ασφαλιστικά απο Διεθνή Οίκο (Αστική Ευθύνη) παρότι καμμία αρνητική συνέπεια ποτέ δεν έχει προκύψει μέσα στις δεκαετίες.

Μειώνουν την πραγματική και συνολική (και όχι στιγμιαία) κατανάλωση του καυσίμου, μειώνουν δραστικά τους ρύπους και τον καπνό, αυξάνοντας την αποδοτικότητα του καυσίμου, μειώνουν το κόστος συντήρησης, προσφέροντας στην ουσία άμεσα, και με άμεση απόσβεση, οικονομικά και καθαρά καύσιμα, με πολύ εύκολο τρόπο (προσθήκη στις δεξαμενές καυσίμων σε αναλογία 1:1000 - ή προσθήκη σε άλλο στάδιο αν πρόκειται για εφαρμογή απο εταιρεία πετρελαιοειδών).

Το κόστος είναι χαμηλό, και υπερ-αποσβαίνεται άμεσα,  αφού το άμεσο οικονομικό όφελος από τις μειώσεις καταναλώσεων είναι 3-6πλάσιο = άμεσο οικονομικό κέρδος για τον πελάτη, και βέβαια καθαρό περιβάλλον / σημαντική μείωση εκπομπών / καλύτερη λειτουργία του κινητήρα / μειωμένη συντήρηση / μείωση θορύβου κ.α.

Παρακαλούμε δείτε λεπτομερώς στις υπόλοιπες ενότητες τα συγκεκριμένα οφέλη, και όλο το τεχνικό υπόβαθρο.

Εν κατακλείδι, οι τεχνολογίες θεωρούνται οι κορυφαίες σε παγκόσμιο επίπεδο, και αποτελούν μια εξέλιξη που αφορά το παρόν, αφού η κρίση, η αύξηση του ανταγωνισμού, και η αύξηση των κοστολογίων καυσίμων, κάνουν επιτακτική την ανάγκη να αυξηθεί με αξιόπιστους και δοκιμασμένους τρόπους η αποδοτικότητα των καυσίμων από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.